Turizmus/Vendéglátás

Árpád Fürdő Székesfehérvár

Árpád fürdőAz 1905-ben épült Árpád Fürdő az 1990-es évek óta csaknem két évtizedig zárva volt – az új városi uszoda felépülésének következtében – magára hagyottan állt. Díszes homlokzata, belső berendezései folyamatosan pusztultak. A fürdőt a „huszonharmadik órában”, 2004-ben cégünk a Készpénz Invest Kft. vásárolta meg és pályázat során a felújításhoz 600 millió Forint állami támogatáshoz jutott.

Az eredeti állapotában helyreállított intézményt 2010 március 25-én ünnepélyesen megnyitottuk. A korhű berendezések mellett a legmodernebb technikával szereltük fel és hoztuk létre az ország egyik legexkluzívabb fürdőhelyét.

A fürdő számos szolgáltatással várja a vendégeket; medencék, jakuzzik, szaunák, masszázs, snack bár, rendezvényterem és még hosszan sorolhatnánk a sort.

További információ: arpadfurdo.eu ; Facebook: facebook/arpadfurdo/

Saveur Kávézó és Cukrászda

A Saveur (francia kifejezés, jelentése íz, ejtsd: szavőr) Kávézó és Cukrászda Székesfehérváron a Budai út 140. alatt található, Budapestről  a belváros felé haladva éppen útba esik.

A kávézó fürdőnk kistestvére, egy tulajdonosi ágról fakad; magas színvonal, vintage stílusú enteriör, tisztaság és a részletekre való odafigyelés jellemzi. (Még pelenkázó is helyet kapott a mellékhelyiség mellett.) Jó időben a zárt, falakkal körbevett hangulatos udvarra ki tudunk ülni, és meglepő, de a forgalmas Budai út zaja egyáltalán nem hallatszik oda. A kínálat között találunk szendvicset, helyben sütött péksüteményeket, de különösen hívogatóak a Pellini kávé változatai, a kézműves sörök, és a nagy gondossággal helyben készített fagyikelyhek, sütemények.

A kávézó nyitvatartása: hétfőtől-péntekig 8-től este 19 óráig, szombaton és vasárnap 10 és 19 óra között.

További információ: saveur.hu

Keresse kávézónkat a facebook-on! facebook/saveurkavezo